Pandispan cu visine
Nu exista o prajitura cu visine mai emblematica decat pandispan cu visine: este asocierea perfecta de dulce si acrisor intr-o textura aerata si pufoasa.
Nu exista o prajitura cu visine mai emblematica decat pandispan cu visine: este asocierea perfecta de dulce si acrisor intr-o textura aerata si pufoasa.
Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.
Pentru a pregati aluatul, spargem intai ouale si separam albusurile de galbenusuri. Albusurile rezultate ar trebui puse intr-un bol mai mare, in acesta urmand sa se finalizeze aluatul.
Mixam albusurile cu un varf de sare pana se formeaza o spuma, nu foarte tare. Apoi adaugam pe rand zaharul, mixand in continuare pana cand va prinde o consistenta mai densa.
Batem cele 7 galbenusuri cu uleiul; aici nu avem nevoie de mixer, putem folosi o furculita, ca atunci cand pregatim omleta.
Compozitia de galbenusuri, odata omogena, o turnam peste albusuri, amestecand cu o lingura de lemn. Tot acum adaugam treptat plicul cu praf de copt, cat si faina si amestecam usor, pana la omogenizare.
Adaugam compozitia rezultata in tava tapetata cu unt si putina faina sau cu hartie de copt.
Adaugam visinele decongelate, peste care am adaugat 2 linguri de zahar brun. Daca vrei ca acestea sa ramana la suprafata blatului, atunci putem pune si o lingura de faina.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 °C, prajitura va avea nevoie de 30-35 de minute pentru a fi gata.
Dupa ce prajitura s-a racit, pudram cu zahar pufosul pandispan cu visine.