Mango sticky rice
Mango sticky rice sau orez lipicios cu mango – o reteta de desert thailandez oferita de Roxana Blenche,
Mango sticky rice este absolut delicios si super simplu de facut!
Deserturile, preparate culinare servite de obicei la finalul mesei, concepute pentru a satisface pofta de dulce și a încheia o masă într-o notă plăcută, pot varia enorm în ceea ce privește ingredientele, texturile, aromele și metodele de preparare. Printre acestea, regăsim deserturile thailandeze ce sunt renumite pentru combinațiile lor unice de arome, culori vibrante și texturi diverse.
Originea și contextul cultural al orezul lipicios cu mango, cunoscut în thailandeză drept “Khao Niew Mamuang”
Combinația de orez lipicios, lapte de cocos și mango a evoluat natural datorită disponibilității acestor ingrediente în Thailanda. Fiecare element contribuie la un echilibru perfect de texturi și arome: orezul lipicios, având o consistență, unică oferă o bază densă și lipicioasă, laptele de cocos adaugă cremozitate și dulceață, iar mango-ul proaspăt aduce un contrast răcoritor și suculent.
Pentru a prepara Mango sticky rice vom folosi Mango bucati Edenia provenite din fructele perfect coapte si absolut delicioase.
Mango este un fruct tropical, din familia drupelor (acele fructe cărnoase și zemoase, care au un singur sâmbure în centrul lor). Numit uneori și “regele fructelor”, mango este unul dintre cele mai consumate fructe la nivel mondial.
De la faptul că iți asigură necesarul unor vitamine esențiale, până la faptul că iți îmbunătățesc digestia, fructele mango Edenia au multe beneficii pentru sănătate.
- 100% fruct proaspat de mango
- provine din soiurile cele mai bune de mango
- curatate, spalate, taiate bucati, sortate si congelate rapid
Nu se decongeleaza inainte de preparare.
Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.