Savori Urbane
200 minute
8-12 portii

Curcan umplut cu merisoare si crutoane by Savori Urbane

Umplutura aromata din crutoane si merisoare pentru curcanul fraged si auriu, servit alaturi de mocovi baby caramelizati si piure cremos cu mazare fina. Savori Urbane ne propun o serie de trucuri interesante pentru pregatirea mesei de sarbatori, in aceasta reteta spectaculoasa.

 

Ingrediente

Poți ține evidența bifînd ingredientele pe măsură ce le adaugi.

Pentru curcanul umplut:

  • 1 curcan de 3,5 kg Edenia
  • saramura din cca 4 l apa rece si cate 4 lingurite de sare pentru fiecare litru, piper negru macinat, boia dulce (paprika), 2 linguri ulei, 50 g unt moale, cateva fire de cepsoara

Umplutura de merisoare cu crutoane:

  • 200 g crutoane de paine (pot fi si din comert)
  • 150 g merisoare deshidratate
  • 4-5 salote (sau 1 tulpina de praz)
  • 1 catel de usturoi
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
  • piper negru macinat
  • putin sare
  • cativa stropi de zeama de lamaie

Morcovi caramelizati:

  • 1 punga Morcovi baby Edenia 450 g (mini morcovi)
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • putina sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • sucul proaspat stors de la ½ de portocala
  • putina coaja rasa de portocala

Piure fin de mazare:

  •  1 punga Mazare fina Edenia 1 kg
  • 150 ml smantana dulce (frisca pentru gatit cu min. 30 % grasime)
  • 30 g unt
  • sare

Pofta buna!

Reteta propusa de Savori Urbane