mousaka

Musaca

badge_etnice

Gramaj: 400 g

Musacaua Edenia este pregatita conform adevaratei retete traditionale grecesti.

Cartofii si vinetele sunt sotate in ulei de masline si asezate in straturi. Apoi sunt acoperite cu carne de vita tocata marunt si un strat cremos de sos Bechamel. In final, este acoperita cu un strat de branza Kefalotyri, o branza ce se fabrica de sute de ani in insulele elene si Cipru si care este folosita pe post de parmesan.

Se prepara foarte usor, la cuptor, in 30 minute, direct in tava din ambalaj.

Nu necesita decongelare inainte de preparare.

 

  • Beneficii
  • Cum se gateste
  • Conditii de pastrare
  • Valori nutritionale (100 g)

Musacaua (moussaka) este pregatita in toate zonele Greciei si este considerata un simbol gastronomic, fiind sinonim cu “mancarea delicoasa a bunicii”. Muscaua Edenia este produsa chiar in Grecia, conform adevaratei retete traditionale grecesti.

CUPTOR
30 MIN.
Indeparteaza folia de plastic si introdu tavita cu musacaua congelata in centrul cuptorului, pe grilaj. Coace-o, in cuptorul preincalzit la 180 ºC, timp de 25-30 minute, pana cand sosul Bechamel capata o culoare brun-aurie.

Se lasa la racit 10 minute inainte de servire.

-6 °C timp de o saptamana
-12 °C timp de o luna
-18 °C pana la data inscrisa pe ambalaj

Informatii nutritionale 100 g de produs contin % CR*
Valoare energetica 835 kJ / 201 kcal 10%
Grasimi 14.5 g 21%
din care acizi grasi saturati 4 g 20%
Glucide 9.6 g 4%
din care zaharuri 2.2 g 2%
Proteine 6.9 g 14%
Sare 0.55 g 9%

*Consumul de referinta al unui adult obisnuit este 8400kJ/ 2000kcal

GASESTE-TI INSPIRATIA

Intra pe vitrinacuidei.ro pentru retete rapide si gustoase cu produse Edenia