Poulet

poulet-cert

Poulet jaune Fermier d'Auvergne

badges

Gramaj: 1.5 kg

Poulet jaune Fermier d’Auvergne Edenia este un pui din Franta, de o caliate superioara care este atestata prin certificarea Label Rouge. Puii din Auvergne sunt o alegere sanatoasa, ei fiind crescuti traditional, liber, in zone cu iarba si copaci. Sunt pui care cresc lent, in minimum 81 de zile si au o alimentatie 100% vegetala, cu minerale si vitamine. Nu li se administreaza tratament cu antibiotice. Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma, saraca in grasimi si cu un gust inconfundabil de pui de tara.

JAUNE FERMIER D’AUVERGNE îndeplinește toate criteriile Angajamentului European Pentru Pui și chiar le depășește, având următoarele condiții:

· pui din rasa cu crestere lenta (cu creștere lentă de minim 81 zile). Rasele utilizate pentru LABEL ROUGE (Hubbard JA 757, Sasso SA 51 și Barred Rock S566) sunt aprobate si corespund cerințelor ECC (S757N, T451N).
· densitatea în care cresc este de max. 25 kg/m2
· respectăm toate reglementările UE privind bunăstarea animalelor indiferent de țara de producție
· minimum 50 lux de lumină, acces constant la lumină naturală și aer curat
· 2 metri spațiu util de stinghie și 2 substraturi de ciugulit la 1000 de păsări
· sacrificarea se face prin asomare în atmosferă controlată”

BENEFICII

Certificare Label Rouge

Este semnul oficial al calitatii superioare, semn care atesta ca acesti pui cresc 81 de zile in mijlocul naturii, liber si traditional si au o alimentatie 100% vegetala cu vitamine si minerale, din care 75% sunt cereale.

Fara antibiotice

Puii Edenia sunt crescuti liber, traditional, in zone cu iarba si copaci si sunt hraniti cu cereale. Au carnea ferma, saraca in grasimi si un gust de pui de tara. Nu li se administreaza tratament preventiv sau curativ cu antibiotice, acestea fiind suplinite de plante si uleiuri esentiale.

Indicatie Geografica Protejata

Puii de ferma din Auvergne poarta numele zonei de origine din care provin iar acest lucru este certificat de IGP (Indicatie Geografica Protejata), eticheta care iti ofera garantia autenticitatii puilor.

Calitate si trasabilitate controlate

Fermierii din Auvergne sunt monitorizati sistematic si riguros de catre CERTIPAQ. Acesta este un organism de certificare independent, impartial si competent care stabileste daca sunt indeplinite atat conditiile de crestere si alimentatie, cat si trasabilitatea.

Regiunea Auvergne

In Franta, delimitate de doua ape, se intind pajistile muntoase ale regiunii Auvergne, unde sunt crescuti traditional puii de ferma Edenia, certificati Label Rouge. Aici, ei isi petrec intreaga zi in aer liber. Pasarile din Auvergne sunt recunoscute pentru calitatea superioara si gustul bun, ca rezultat direct al mediului in care sunt crescute.

FERMIERI care cresc Poulet Jaune Fermier D’Auvergne

“Puii sunt crescuti cu alimentatie sanatoasa pe baza de cereale, fara organisme  modificate genetic, fara antibiotic. Sunt crescuti cat mai  natural posibil. Si de asta carnea lor este mai ferma. Este un produs de top.”

“Cand imi cere cineva un sfat ii spun ca daca va vedea pui de ferma din Auvergne in magazin sa fie convins ca va cumpara un produs de calitate.”

“Am ales sa fiu crescator de pui din dragoste pentru natura. Sunt mandru ca mananc produsele crescute de mine.”

“Sunt pui crescuti cat mai natural posibil, in aer liber, cu hrana buna si fara antibiotic. Nu se poate sa iti doresti mai bine de atat.”

CUM SE GATESTE

Se decongeleaza in frigider inainte de a fi pregătit.

Intr-o tigaie incinsa, pune puiul decongelat, portionat si asezonat dupa gust. Lasa-l pe foc timp de 35-45 de minute, sau pana cand carnea este gatita, intorcandu-l pe ambele parti. Continua apoi instructiunile din reteta aleasa.

Intr-o oala cu apa clocotita, adauga puiul decongelat in prealabil si portionat . Lasa-l la fiert timp de 45 de minute sau pana cand carnea este gatita. Apoi continua reteta de ciorba sau supa pe care vrei sa o prepari.

Pune puiul decongelat in prealabil, intr-un vas termorezistent. Stropeste-l cu ulei si asezoneaza-l in functie de reteta. Introdu vasul in cuptorul preincalzit la 180-190 de grade, timp de 60 de minute sau pana cand carnea este gatita.

GASESTE-TI INSPIRATIA

Intra pe vitrinacuidei.ro pentru retete rapide si gustoase cu specialitati din carne Edenia