Despre congelare

  • Home
  • Despre congelare

7 BENEFICII ALE CONGELARII

CONGELATE PROASPETE

Congelarea este cea mai sigura metoda de conservare a alimentelor, dar si cea mai sanatoasa. Alimentele sunt congelate proaspete pentru a le pastra nutrientii, gustul si textura intacte pentru mult timp.

FARA MICROORGANISME

Prin congelare se stopeaza dezvoltarea microorganismelor in alimente, eliminandu-se astfel riscul de degradare a acestora. Acesta este metoda de conservare cea mai recomandata de catre specialistii in nutritie.

CONGELAM LA -35 °C!

Congelarea rapida la -35 °C e singura modalitate prin care gheata formeaza cristale mici si uniform distribuite fara a distruge fibra alimentelor si care ajuta la pastrarea proprietatilor ca gust, culoare, textura. Acest proces are loc doar prin congelare industriala.

BUCATA CU BUCATA (IQF)

Toate produsele sunt congelate rapid si individual, prin metoda IQF (individual quick frozen). Mazarea Edenia este congelata bob cu bob, fileurile de peste sau nuggets Edenia, bucata cu bucata. Beneficiul? Folosesti doar cantitatea necesara.

ACASA DOAR DEPOZITEZI

Congelarea casnica are loc la -18 °C intr-un ritm lent ce poate dura pana la 24 de ore. Apar cristale mari de gheata ce distrug fibrele si se formeaza blocuri compacte de alimente. Este indicat ca in congelatorul de acasa doar sa stochezi alimente congelate cumparate de la magazin.

GUSTUL RAMANE

Cand un produs este congelat in textura acestuia se formeaza cristale de gheata. Cu cat aceste cristale sunt mai mici si mai uniform distribuite cu atat calitatea si gustul produsului sunt mai bune si mai aproape de proprietatile produselor proaspete, inainte de congelare.

PROSPETIME TOT ANUL

Alimentele congelate Edenia sunt disponibile la raft tot anul, astfel incat te poti bucura de prospetime tot anul. Proprietatile alimentelor congelate nu se deterioreaza odata cu trecerea timpului.

SE DECONGELEAZA?

Unele produse congelate Edenia trebuie decongelate inainte de folosire, iar altele nu.
Afla aici ce sa faci cu produsele tale!

icon_fara_decongelare

NECESITA DECONGELARE

Se decongeleaza si se pregatesc conform indicatiilor de pe ambalaj

PESTE

Fileurile de peste se decongeleaza in frigider timp de 12 ore, inainte de a fi preparate.

SPECIALITATI DIN CARNE

Specialitatile din carne se decongeleaza in frigider timp de 12 ore, inainte de a fi preparate.

icon_congelare

NU NECESITA DECONGELARE

Se prepara in stare congelata conform indicatiilor de pe ambalaj

LEGUME

Legumele se pun direct congelate fie in apa clocotita, in tigaia incinsa sau in vasul pentru cuptor.

SEMIPREPARATE

Semipreparatele se pun congelate fie in tava cuptorului preincalzit, fie in tigaia incinsa, conform ambalajului.