Poulet jaune Fermier d’Auvergne

poulet-jaune-fermier-dauvergne

Poulet jaune Fermier d’Auvergne

badgeuri-pui_final

Gramaj: 1.5 kg

Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia este un pui de calitate superioara din Franta, certificat Label Rouge.

Pasarile din Auvergne sunt recunoscute pentru calitate si pentru gustul deosebit de bun datorate mediului in care cresc.

Puii Edenia sunt crescuti minimum 81 de zile si au alimentatie 100% vegetala cu minerale si vitamine.

  • hrana 100% vegetala
  • crestere libera traditionala
  • fara tratament cu antibiotice
  • crestere lenta, minimum 81 de zile

Se decongeleaza inainte de gatire.

  • Beneficii
  • Cum se gateste
  • Conditii de pastrare
  • Valori nutritionale (100 g)

Puii Edenia sunt crescuti liber, traditional, in zone verzi si umbrite si sunt hraniti cu cereale. Au carnea ferma, saraca in grasimi si un gust inconfundabil de pui de tara. Nu li se administreaza tratament preventiv sau curativ cu antibiotice, acestea fiind suplinite de plante si uleiuri esentiale.

Semnul oficial al calitatii superioare

Label Rouge certifica faptul ca produsele alimentare care au aceasta eticheta raspund exigentelor institutului francez INAO in ceea ce priveste trasabilitatea si conditiile de crestere si alimentatie. Puii Label Rouge au crestere libera traditionala, pe toata perioada zilei fiind tinuti in aer liber in zone cu iarba si copaci. Sunt crescuti mai mult decat puii obisnuiti, minimum 81 de zile, au alimentatie 100% vegetala cu vitamine si minerale, care contine minimum 75% cereale.

labellabelrouge__063815800_1217_08012015

Autenticitate certificata prin origine protejata

Pasarile Label Rouge sunt marcate cu simbolul IGP (Indicatie Geografica Protejata). Aceasta inregistrare este atribuita produselor ce poarta denumirea zonei de origine, protejata la nivel european. IGP oferă garanția autenticitatii originii puilor, dar si a gustului si savoarei specifice acesteia.

igp_image_full

Calitate si trasabilitate controlate

Fermierii din Auvergne sunt monitorizati sistematic si riguros de catre CERTIPAQ. Acesta este un organism de certificare independent, impartial si competent care stabileste daca sunt indeplinite atat conditiile de crestere si alimentatie, cat si trasabilitatea.

TIGAIE
35 MIN.
Intr-o tigaie incinsa pune Poulet jaune Fermier d’Augergne Edenia, decongelat in prealabil, portionat si asezonat si lasa-l pe foc timp de 35-45 de minute sau pana cand carnea este gatita, intorcandu-l pe ambele parti. Apoi continua instructiunile din reteta aleasa.
OALA
45 MIN.
Intr-o oala cu apa clocotita adauga Poulet jaune Fermier d’Augergne Edenia, decongelat in prealabil si portionat si lasa-l la fiert timp de 45 de minute sau pana cand carnea este gatita. Apoi continua reteta de ciorba sau supa pe care vrei sa o prepari.
CUPTOR
60 MIN.
Pune Poulet jaune Fermier d’Augergne Edenia, decongelat in prealabil, intr-un vas termorezistent. Stropeste-l cu ulei si asezoneaza-l in functie de reteta. Introdu vasul in cuptorul preincalzit la 180-190 de grade, timp de 60 de minute sau pana cand carnea este gatita

-18 °C pana la data inscrisa pe ambalaj
-12 °C timp de o luna
-6 °C timp de o saptamana

Declaratie nutritionala 100 g produs contin %CR*
Valoare energetica 653 kJ / 156 kcal 8%
Grasimi 8.0 g 11%
din care acizi grasi saturati 2.2 g 11%
Glucide 0 g 0%
din care zaharuri 0 g 0%
Proteine 21 g 42%
Sare 0.10 g 2%

*Consumul de referinta al unui adult obisnuit este 8400kJ/ 2000kcal

GASESTE-TI INSPIRATIA

Intra pe vitrinacuidei.ro pentru retete rapide si gustoase cu specialitati din carne Edenia