Peşte netunat
  • 100% natural
  • Fără aditivi
  • Fără conservanţi
  • Sursă naturală de Omega 3 şi Omega 6
  • Bogat în fosfor
vizual

File de Cod Atlantic

Gramaj: 600g

Codul Atlantic este un peşte de apă sărată, foarte popular, cu carnea albă, densă, aroma uşoară şi conţinut scăzut de grăsimi.

Acest peşte este foarte apreciat şi pentru uleiul pe care îl produce ficatul, bogat în Omega 3, din care se prepară suplimente nutritive, benefice pentru sănătate.

  • File de Cod Atlantic, fără piele şi fără oase
  • Conţinut mic de glazură: 10%.
  • Peşte de captură, pescuit în apele reci ale Atlanticului.


Specie: Gadus Morhua - adevărata specie de cod, apreciată în întreaga lume.

Recomandare: pentru a avea garanţia gustului şi autenticităţii peştelui cumpărat, verificaţi întotdeauna denumirea în latină a speciei peştelui, menţionată obligatoriu pe ambalaj.

Denumiri internaţionale: Atlantic Cod (engleză), Morue de L’Atlantique (franceză), Bacalao del Atlantico (spaniolă).

  • 100% natural, fără aditivi, fără conservanţi
  • Sursă naturală de Omega 3
  • Bogat în fosfor
  • 180°C

Poate fi preparat în mod tradițional, la cuptor.

Se recomandă decongelarea fileurilor în frigider (2-4 °C), cu aproximativ 12 ore înainte de preparare.

Nu se recongelează după decongelare.

File de Cod Atlantic cu prosciutto şi bacon

Ingrediente:

  • 600 g file de Cod Atlantic Edenia
  • 450 g ciuperci tăiate Dujardin
  • 150 g bacon feliat
  • 50 g prosciutto feliat
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie (zeama)
  • 4 felii pâine, cam de dimensiunea fileurilor, cu mai multă coajă
  • condimente: busuioc, salvie, coriandru, ceapă verde, usturoi

Preparare:

Se taie mărunt salvia, coriandrul, ceapa verde, o parte din busuioc şi usturoiul. Se adaugă zeama de la o lămâie, 100 ml ulei de măsline şi se amestecă.
Fileurile de cod decongelate se dau prin mixul de ierburi.

 

Se pun 3 felii de bacon una lângă alta, uşor suprapuse, şi se aşează un file de cod cu ierburi perpendicular pe ele. Se rulează baconul peste file şi, la final, se înveleşte ruloul într-o felie de prosciutto. Rulourile astfel pregătite se pun în tava de cuptor (acoperită cu hârtie de copt) şi se ung cu ulei de măsline.

 

Separat, se stropesc feliile de pâine cu ulei de măsline, puţină zeamă de lămâie şi se adaugă puţin usturoi, tăiat feliuţe. Se pun în tavă, lângă rulouri. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 15 minute. 

 

Într-o tigaie se topeşte untul şi se călesc ciupercile feliate împreună cu restul de busuioc şi puţină zeamă de lămâie.

 

Când rulourile sunt gata, fiecare dintre ele se aşează pe patul de pâine şi se servesc cu garnitură de ciuperci.

Condiţii de păstrare:

  • -18°Cpână la data înscrisă pe ambalaj

100g produs conţin:

  • kcal 81 4%
  • proteine 18,7g 38%
  • sodiu 76mg 3%
  • fosfor 200mg 20%

din *CZE – Cantitatea Zilnică Estimată. Nevoile nutriţionale individuale pot varia în funcţie de vârstă, sex, nivel de activitate fizică şi alţi factori

Peştele Edenia este 100% natural, fără aditivi sau fosfati şi cu un strat mic de glazură.