Aluaturi
  • Produse în România
  • Conţin făină specială de patiserie
  • Fine şi elastice
  • Se decongelează ușor şi uniform
vizual

Aluat pentru foietaj

Gramaj: 800g

Aluatul congelat pentru foietaj de la Edenia este ideal atât pentru preparate sărate, cât și pentru deserturi.

Cele două bucăți dintr-un pachet sunt ambalate individual. Astfel, poți decongela și folosi doar de cantitatea de care ai nevoie.

  • Produs în România, cu făină specială de patiserie
  • Elastic și rezistent
  • Fin și aerat după coacere
  • Un pachet conține 2 bucăți a câte 400 g

Edenia Aluat pentru foietaj este practic și simplu de folosit.

 

Se decongelează rapid și uniform, iar după coacere devine aerat și pufos.

  • 220°C

Aluatul pentru Foietaj Edenia se decongelează complet, la temperatura camerei. Apoi se desface cu grijă şi se îndepărtează folia de plastic.

 

Aluatul nu necesită altă pregătire. Se poate prepara simplu (saleuri fără umplutură, cu topping de caşcaval, mac, susan sau chimen) sau cu diverse umpluturi.

 

Preparatele se coc în cuptorul preîncălzit la 220°C până se rumenesc.

 

A nu se folosi în cuptorul cu microunde!

Retete

Melci cu mere, scortisoara si
reductie de vin fiert

Aperitive cu ton, mozzarella &
chilly sau broccoli, nuci & branza

Trigon mexican cu ardei iute si ceddar

Pară glacé în crustă de foietaj

Ingrediente:

  • Aluat foietaj Edenia 800g
  • 4 pere nu foarte coapte, curățate de coajă și cotor
  • 600 ml vin roșu demidulce
  • 1/2 cană zahăr brun
  • 2 steluțe anason
  • 1 baton vanilie Bourbon
  • sucul de la o jumătate de lămâie

Preparare:

Aluatul foietaj Edenia se decongelează, se taie în fâșii de 1 cm lățime și se păstrează la rece.

 

Vinul se pune la fiert împreună cu zahărul, anasonul, sucul de lămâie și batonul de vanilie. Când vinul dă în clocot se micșorează flacăra și se adăugă perele. Se fierb la foc mic până ce cuțitul intră cu ușurință în ele, apoi se scot din lichid și se lasă la răcit.

 

Din vinul rămas se păstrează aproximativ 200 ml și se lăsă în continuare pe foc până ce capătă consistența unui sirop. Perele răcite se ung puțin cu siropul din vin și se înfășoară cu fâșiile de aluat, de la bază spre vârf, asemenea unei spirale. Capătul fiecărei fâșii se ascunde în aluat.

 

Perele se introduc în cuptorul preîncălzit la 190 °C și se lasă aproximativ 15-20 minute, până ce aluatul se rumenește.

 

Perele se pot servi alături de o cupă de înghețată de vanilie.

 

Poftă bună!

Condiţii de păstrare:

  • -18°C până la data înscrisă pe ambalaj

100g produs conţin:

  • kcal 393kcal
  • proteine 5,88g
  • glucide 35,86g
  • grasimi 28,83g
  • fibre 3,27g

din *CZE – Cantitatea Zilnică Estimată. Nevoile nutriţionale individuale pot varia în funcţie de vârstă, sex, nivel de activitate fizică şi alţi factori.

Produs în România, cu făină specială de patiserie